Høsten er her og med det følger det populære HØSTMARKEDET på Oddensenteret fra torsdag 17. september til lørdag 19. september. Høstmarkedet faller sammen med Superweekend og det betyr at alle butikkene har minst ett godt tilbud på lur.

Når Grønnsaksbua fyller torget inne i første etasje med årets avlinger kommer folk langveisfra for å oppleve Høstmarkedet med kortreiste råvarer til fantastiske priser. Noen kommer med bilen og fyller opp. De har liste med seg og vet nøyaktig hva de skal ha – og hva de skal betale, sier Ole. Senteravisen vår kan du lese her:

Bugnende utvalg

Det meste av det fristende utvalget kommer fra brødrene Ole og Sigurd sine egne avlinger. Når det gjelder frukt og grønnsaker bugner det av ferske produkter av topp kvalitet, og utvalget blir stadig bedre i takt med at kundene våre benytter flere forskjellige grønnsaker, det merker vi godt på etterspørselen, sier Ole, som venter storinnrykk under Høstmarkedet.

Tusenvis av egg.

Det er ikke bare frukt og grønt som frister i boden ved Oddensenteret. Ferske egg er naturligvis veldig ettertraktet, og brødrene Rislå Tellefsen har tatt grep for å dekke etterspørselen.

– I vårt eget moderne hønsehus har vi en produksjon på over 7500 egg om dagen. Etterspørselen er stor, og særlig på fredagene går det voldsomt unna på eggene. Under Høstmarkedet regner jeg med at vi kommer til å selge mellom 10.000 og 15.000 ferske egg av prima kvalitet, sier Ole, som synes det årlige Høstmarkedet er en flott tradisjon.

– Det er veldig moro å møte gamle og nye kunder som virkelig koser seg når de hamstrer her ute og inne på Oddensenteret. Jeg vet sannelig ikke hvem som har det gildest, kundene eller vi, sier han.

Knallpopulært

– Høstmarkedet er knallpopulært. Vi har arrangert denne begivenheten i mange år, og etter hvert er det mange sentere som har tatt etter oss. Men det er bare vi som har Brødrene Grønt, og de er helt uslåelige! sier senterleder Erik Mørland.

– I tre dager forvandles hele første etasje i senteret til et eneste stort frukt- og grøntmarked, og naturligvis blir det trangt om plassen rundt den viden kjente boden til Ole og Sigurd ved hovedinngangen.

– Her blir det virkelig mulighet til å handle førsteklasses, ferske grønnsaker og frukt til spesielle hamstrepriser, sier han.

– Når vi har våre tradisjonsrike aktiviteter merker vi godt at mange kunder kommer langveis fra. Det gjelder i høy grad Høstmarkedet.

– Folk vet at det blir en hyggelig opplevelse med svært gunstige priser, sier senterlederen, som påpeker at brødrene Ole og Sigurd Tellefsen for lengst er blitt en kjempepopulær institusjon på Odden.

Superweekend

Hamstring er et gammelt begrep som det tørkes støv av under Høstmarkedet. – Da opereres det nemlig med hamstrepriser når kundene velger å kjøpe stort, sier Erik Mørland, som minner om at Høstmarkedet faller sammen med Superweekend på Oddensenteret. – Det betyr at alle butikkene på senteret har minst ett supertilbud, sier han.