Vi gleder oss til minikonsert med Kjetil Mørland og Debrah Scarlett lørdag 21. februar kl 15.00 på Oddensenteret. Kjetil og Debrah er blant årets 10 norske finalister i årets Melodi Grand Prix med låta «A monster like me».

Kjetil Mørland er Grimstad gutt, og endelig tilbake i Norge etter å ha bodd flere år i England. Mørland er artist, låtskriver og produsent. I fjor høst flyttet han til Oslo for å etablere seg som soloartist. I disse dager jobber han med sitt første soloalbum, som er å vente i løpet av 2015. På lørdag kan du oppleve Mørland og Scarlet i en minikonsert på Oddensenteret kl. 15.00.

Årene i England har hatt stor innflytelse på Kjetil som artist og låtskriver. Musikken er tydelig inspirert av britisk populærmusikk, og Kjetils styrke ligger i hans renskårne og fengende melodier og nære personlige tekster, som han formidler med sin særegne stemme. Blant Kjetils inspirasjonskilder finner vi blant annet The Shins, David Bowie, tidlig Elton John, Talking Heads og selvsagt Lennon/McCartney.

I Mars deltar Mørland i Oslo Spektrum som én av 10 utvalgte finalister. Sammen med Debrah Scarlett skal han fremføre sin låt «A Monster Like Me». Låten er en mørk kjærlighetsballade med et vakkert emosjonelt arrangement, som handler om å konfrontere noe uoppgjort fra fortiden, og å måtte gi slipp på den man elsker. Skal vi tro NRK P3 spår de «A monster like me» blandt de tre beste bidragene under finalen 14. mai.

Debrah Scarlett er norsk-sveitsisk. Hun bodde i Nittedal til hun var fem, men har tilbragt mesteparten av ungdomstiden sin i Sveits. Høsten 2013 gjorde hun inntrykk på mange nordmenn med sin særegne stemme gjennom deltakelsen i The Voice på TV2. Siden da har hun spilt en rekke konserter i sine to hjemland. I august i fjor flyttet hun tilbake til Norge, og håper nå for alvor å kunne starte en musikkarriere her.

Ønsker du å høre en smakebit på hva som kan vente deg på Oddensenteret på lørdag, bør du høre deres coverversjon av Alexander Rybaks «Farytail» her eller se NRKs presentasjon av duoen her.

Med sitt britiske band Absent Elk ga Kjetil ut albumet «Caught In the Headlights», der Toby Smith (Jamiroquai) stod for produksjonen. Singlene «Sun & Water» og «Emily» fikk begge spilletid på riksdekkende britisk radio, og bandet gjestet også det populære talkshowet til Dermot O’leary, hvor de gjorde akustiske live-versjoner av låtene sine.

Kjetil og Absent Elk fikk mye oppmerksomhet etter å ha laget en cover-versjon av Lady Gaga’s «Pokerface». YouTube-videoen deres fikk etter kort tid nærmere en halv million visninger. Bandet laget etter dette også en cover-versjon av Girls Alouds «The Loving Kind», og ble invitert med som oppvarmingsband på jentenes arenaturné i Storbritannia.

Ønsker du å lese mer om Kjetil Mørland kan du gjøre det her, eller kanskje du vil følge bloggen til Debrah Scarlett?

Vi gleder oss til lørdag, og håper å se deg på Oddensenteret!