En fest for magen og øyet. Igjen er det klart for Matweekend og høstmarked her på Oddensenteret. Senteret fylles opp med høstens avlinger, sesongens grønnsaker og deilig mat fra torsdag 22. til lørdag 24. september.

Odden Sept-16

Tre dagers Høstmarked med hamstrepriser!

– Utvalget er på topp og kvaliteten er naturligvis helt prima, så vi gleder oss til Høstmarkedet, som alltid er kjempegøy. Folk som kommer langveisfra for å hamstre de tre dagene har ventet utålmodig.

Det sier Ole Rislå Tellefsen, halvparten av superpopulære «Brødrene Grønt», som er en institusjon i Grimstad. Han lover supre kortreiste grønnsaker, bær og frukt til populære hamstrepriser torsdag, fredag og lørdag.

– Den fuktige og kjølige sommeren vi har bak oss har ikke vært helt ideell,  en de siste ukene har vært fantastiske. Derfor er kvaliteten på varene våre som vanlig helt topp, forsikrer Ole, som lover at  undene kan boltre seg i et stort og fargerikt utvalg av markens grøde – Så her blir det tre dager med fullt kjør! frister Ole, mens han sammen med medarbeiderne stabler kasser på kasser, sekker og paller med ferske og fristende varer.

Populær tradisjon

Høstmarkedet på Oddensenteret er svært populært. Markedet har vært arrangert i mange år, og etter hvert er det mange sentere som har kopiert idéen. Men det er bare Oddensenteret som har Brødrene Grønt, og de er helt uslåelige. Det mener senterleder Erik Mørland.

– I tre dager forvandles området rundt boden til Ole og Sigurd ved Oddensenterets hovedinngang til et eneste stort frukt- og grøntmarked.

– Her blir det virkelig mulighet til å handle førsteklasses, ferske grønnsaker og frukt til spesielle hamstrepriser, sier han.

– Når vi har våre tradisjonsrike aktiviteter merker vi godt at mange kunder kommer langveis fra. Det gjelder i høy grad Høstmarkedet.

– Folk vet at det blir en hyggelig opplevelse med svært gunstige priser, sier senterlederen, som påpeker at brødrene Ole og Sigurd Tellefsen for lengst er blitt en kjempepopulær institusjon på Odden.

Kortreist eråvarer

Det aller meste av det fristende utvalget kommer fra egne avlinger. Brødrene Ole og Sigurd kan virkelig skryte av kortreist mat! – Dessuten kan kundene glede seg til å sikre seg førsteklasses poteter fra Grimstad, sier Ole, som også gleder seg over at kundene i økende grad benytter mer forskjellige grønnsaker. Spesielt etter at en eller annen kokkekjendis har laget spennende, nye retter på TV. – Det merker vi godt på etterspørselen, sier Ole, som venter storinnrykk under Høstmarkedet.

– Det er veldig moro. Folk kommer langveisfra for å handle. Noen kommer med bilen og fyller opp.

– De har liste med seg og vet nøyaktig hva de skal ha – og hva de skal betale, sier han.  – En av de faste Høstmarked-kundene kjøper alltid med seg 200 kilo poteter.

Tusenvis av egg

Det er forresten ikke bare frukt og grønt som frister i boden ved Oddensenteret. Ferske egg er naturligvis veldig ettertraktet, og brødrene Rislå Tellefsen har tatt grep for å dekke etterspørselen.

– I vårt eget moderne hønsehus har vi 7500 høner som  roduserer over 7000 egg om dagen. Etterspørselen er stor, og særlig på fredagene går det voldsomt unna på eggene. sier Ole.

Matweekend

Hamstring er et gammelt begrep som det tørkes støv av under Høstmarkedet.

– Da opereres det nemlig med hamstrepriser, og det er noe kundene liker, sier Ole. Det blir i det hele tatt en matglad weekend på Oddensenteret. Fredag og lørdag er dyktige folk fra Smag & Behag på plass og serverer publikum spennende godsaker.

Trykk her for å lese vår kundeavis!

Skjermbilde 2016-09-21 kl. 12.48.20