Lørdag 25.oktober kl. 14:00 kan du møte Thor hos Vivo Bokhandel

Dette skriver Schibsted Forlag om boken:

Han er kjent som «Oksen fra Grimstad», og er Norges største syklist gjennom tidene. I denne biografien forteller Thor Hushovd (36) om hva det har kostet ham å bli en del av verdenseliten i landeveissykling, om opp- og nedturer og ikke minst om alle dopingskandalene han har vært vitne til.

For første gang snakker Thor Hushovd åpent ut om sitt forhold til Lance Armstrong, om dopinginnrømmelsene til landslagssjef Steffen Kjærgaard og om hvordan han selv opplevde norsk sykkelsports største skandale. Han forteller om frykten for selv å bli utsatt for dopingrykter og hvordan han overlevde som ren i denne idretten.

Hushovd er heller ikke nådig mot antidopingarbeidet i sykkelsporten. Både det internasjonale sykkelforbundet, UCI, og Verdens antidopingbyrå, WADA, må tåle kritikk. Norske idrettsledere får også gjennomgå for ikke å ville innse at det også finnes norske utøver som jukser.

Han forteller også ærlig om den store nedturen, om hvordan det var å signere superkontrakt med BMC som regjerende verdensmester, for å så ikke få til noe som helst. Følelsen av å være udugelig kom som et sjokk etter en karriere full av berusende høydepunkter, fra han ble verdensmester i temporitt på landevei (U23) i 1998 til han syklet Tour de France i 2011 – hvor han vant to etapper. Thor Hushovd har vunnet etappeseiere i alle de tre store etapperittene, hvorav ti i Tour de France. Da han tidligere i år bestemte seg for å legge opp kunne han se tilbake på 27 år som aktiv syklist.

 

Boken er gjennomillustrert og mange av bildene er hentet fra Thors private album, noe som gir et fascinerende innblikk i hans hverdag som topputøver, ektemann og far.

 

Velkommen til Vivo Bokhandel på Oddensenteret – vi gleder oss til å møte både deg og Thor hos oss.