Fastelavensdag på søndag

Her får du Bergshaven sin berømte oppskrift...


Søndag er det fastelavn, og selv om ordet stammer fra det nedertyske ordet for «kvelden før fasten», har vi ingen planer om å faste på Oddensenteret!
Bergshaven frister med sine himmelske fastelavnsboller allerede fra torsdag, men vil du heller bake selv deler Bergshaven-jentene villig sin deilige oppskrift.

Ingredienser:
 1 liter melk ( gjerne H melk) 
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
 0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
 
 
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel ( kan være du trenger mer eller mindre hvetemel tilpass underveis . Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang  ca 40 stk 
 og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min avhenig av ovn. 
Del bollen og fyll med krem og syltetøy.

Velbekomme!