Her får du Bergshaven sin berømte oppskrift...
Søndag er det fastelavn, og selv om ordet stammer fra det nedertyske ordet for «kvelden før fasten», har vi ingen planer om å faste på Oddensenteret!
Bergshaven frister med sine himmelske fastelavnsboller allerede fra torsdag, men vil du heller bake selv deler Bergshaven-jentene villig sin deilige oppskrift.
Ingredienser:
1 liter melk ( gjerne H melk)
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel ( kan være du trenger mer eller mindre hvetemel tilpass underveis . Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang ca 40 stk
og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min avhenig av ovn.
Del bollen og fyll med krem og syltetøy.
Velbekomme!