Har DU nyttårsforsetter?

Januar-tips fra Anne Elisabeth på Sunkost
Etter julas fråtsing av både feit mat, søte kaker og god drikke er det mange som ser frem til hverdagen begynner i januar. Nyttårsforsetter lages i fleng; man vil trene mer, spise mindre og generelt leve et «bedre liv». Noen velger en skikkelig opprenskning ved en såkalt detox-diett. Men hva er egentlig en detox-diett?
 
  • Vi spør Anne Elisabeth på Sunkost hva hun mener er en fornuftig start på det nye året…
«Først og fremst må jeg si at vi alle er forskjellige og at den samme løsningen ikke passer for alle. Noen ønsker en pang-start med harde dietter og har ingen problemer med det, mens andre ikke vil klare å gjennomføre, og kanskje føle nederlag ved ikke å mestre. Det viktigste er å finne noe som den enkelte har tro på at en kan gjennomføre! For «Ola og Kari Normann» ville jeg kanskje anbefale tabletter som bidrar til å støtte leveren når du «lever det gode liv». Eller te fra Kloster-serien som er med på å rense ut slaggstoffer av kroppen. Denne er av legemiddelkvalitet og godkjent etter strenge europeiske medisin-krav.  I tillegg til litt ekstra mosjon, gåturer eller lignende, vil det gjøre deg godt uansett!»
  • Hva er «detox-kur» og kan alle gjennomføre det?
«Ordet detox er en fellesbetegnelse for ulike matvarer og kosttilskudd som ofte brukes for å gi kroppen rens. Dette kan gi deg mer overskudd, friskere hud og en herlig kickstart på det nye året. En av de største fordelene med dette, etter min mening, er den deilige følelsen av velvære den gir og en indre motivasjon til å leve et bedre liv. Jeg ville nok ikke anbefale alle å gjennomføre en detox-kur, men for noen er det en herlig rensende start på det nye året. Det er imidlertid meget mulig å gjøre en variant av kuren, for eksempel bruke urtete og spise lettere mat, uten slavisk å holde seg til kun detox-mat, selv om man til en viss grad gjør det.
  • Mange mennesker har allergier eller andre utfordringer med magen som gjør at man må ta hensyn når det gjelder mat og kosthold generelt. Hvordan finne frem i en jungel av helse- og kostholdsråd?
«Som jeg sa tidligere, alt funker ikke på alle, man trenger personlige tilpasninger. Alle tåler ikke alt og vi har alle forskjellige ønsker og behov. Kom gjerne innom oss på senteret. Vi elsker å finne løsninger tilpasset den enkeltes ønsker og behov!»
  • Hvem er egentlig den typiske kunden hos Sunkost Odden?   
«Godt spørsmål! Av og til hører jeg folk tro at dette kun er en butikk for den ekstreme, enten det gjelder trening eller kosthold. Det er helt feil! Vi har kunder i alle aldersgrupper og alle typer helsetilstander. Vi er en butikk for alle, rett og slett. Er du helt fersk innen helsekost, eller er det noe du lurer på? Du er hjertelig velkommen innom for en uforpliktende prat. Kanskje finner vi noe som passer for akkurat deg?»

Har du lyst til å følge Sunkost Odden på facebook eller instagram kan du finne de her:
Facebook
Instagram