Like sikkert som at sola har snudd er tulipaner et sikkert vårtegn. Fredag 13. januar er det tulipanens dag og hos Floriss får du nå 30 tulipaner for 199,-. Vil du vite mer om tulipaner og hvordan du får tulipanene dine til å vare lenger? Floriss forteller deg hvordan.

Fyll opp en stor vase med de vakre blomstene og nyt synet! Tulipaner er alltid suksess, og vi pleier å si at sesongen varer fra jul til påske.

Floriss Tulipaner 003

Slik får du tulipanene dine til å vare lengre

En bukett tulipaner gir et lekent og mykt utrykk, ettersom stilkene strekker seg og bøyer seg utover kanten på vasen. Det gjør derfor ingenting om tulipanene står tett i vasen. Tulipanene trenger ikke mye stell, bare de får påfyll av friskt kaldt vann hver dag for tulipaner er tørste blomster. Å lykkes med tulipaner er enkelt, for tulipaner er lite kravstore blomster, så lenge de får påfyll av vann hver dag. En tulipanbukett holder seg minst 1 uke, om ikke lenger.Her får du tipsene som hjelper deg med å få tulipanbuketten til å vare lenger.

Foto jul 2016

Foto: Floriss

Slik gjør du:

  • Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge.
  • Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
  • Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
  • Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
  • Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
  • Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.
  • Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.
  • Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomstene.

Bland tulipaner med Ranunkler, kvist eller Eucalyptus

Tulipaner egner seg godt til å blande med andre blomsterslag som Ranunkler, Eucalyptus, Waxblomst, Salix og Bupleurum. Hos Floriss hjelper de deg gjerne med å sette sammen en nydelig bukett.

Foto desember 2016 Januar 2017

Foto desember 2016
Januar 2017

Interiørtulipaner

Interiørtulipaner er et knippe utvalgte hollandske tulipansorter med et helt spesielt vakkert utseende. De har et morsomt og dekorativt blomsterhode og er mer holdbare enn de tradisjonelle tulipanene. Interiørtulipanene kommer som 7 pk. Dette er tulipaner som gjerne kan stå med god plass i vasen, slik at hver eneste tulipan kommer godt frem, de blir som et interiørelement, derav navnet INTERIØRtulipaner.

Fotoopptak mars 2016

Rosa Interiørtulipaner. Foto: Floriss

Foto jul 2016

Hvite interiørtulipaner. Foto: Floriss

Kampanje på tulipaner hos Floriss

Gjennom hele tulipansesongen kjører Floriss fast kampanje på tulipaner; 30 stk til 199 kr. (10 for 99,- 20 for 159,-) 15 pk. Miks tulipaner koster 149 ,-. I tillegg har Floriss en serie tulipaner som de kaller for Interiørtulipaner til kr. 99,-. Til tulipanens dag kjører vi på med 30 tulipaner 199,-

Kilde: Floriss